1 (!) week left

Välkomna! 
 

Nu har jag bestämmt mig för att öppna upp bloggen så alla kan läsa. Som ni kanske ser så har jag redan skrivit en massa. Men idag kändes som en bra dag att göra det möjligt för alla att läsa i och med att jag åker om en vecka! Bloggen har jag för att jag ska kunna titta tillbaka och minnas, men också för att ni ska kunna följa mig och vad jag hittar på under min tid i USA (Ni kan ju också följa mig på instagram där jag är ganska aktiv, mathildaspjuto).
 
En snabbgenomgång för er som inte riktigt har koll och inte orkar läsa tidigare inlägg:
Nästa måndag lämnar jag Sverige för att vara Au Pair i USA i minst ett år hos en familj i Glenview, Illinois, som är en förort till Chicago. Där ska jag ta hand om framför allt tre killar i åldrarna 5, 4 och 1. Familjen väntar sitt fjärde barn nu, en liten flicka, som kommer vilken dag som helst egentligen. Min värdmamma ska vara mammaledig i ett halvår ungefär, men sen ska även den lilla vara med mig/oss. 
 

Så. Alltså en vecka kvar. Jag har inte riktigt hunnit känna efter än hur det känns. Jag har haft ganska mycket att göra faktiskt sedan den 19 april när vi matchade. Skolan, studenten, och lite sommarjobb på det. Men jag känner att jag har koll på det mesta. Rummet är rensat, lika så garderoben, alla papper är klara. Eftersom jag jobbar en vecka till så lär väl all resfeber komma sådär på lördag/söndag. 
 
Men jag ser fram emot det! Om en vecka är jag på väg till New York igen. Jag längtar. 

International Drivers License

Idag fick jag mitt internationella körkort hemskickat. Det är i stort sätt bara en liten pappersbok där det står på massa olika språk. Sedan är det en sida med en bild på mig och vad jag är tillåten att köra typ. Jag tänker inte visa mer än så för bilden på mig är den hemskaste på denna jord och är ej tillåten för att visas på offentliga platser. 
 
 

2 weeks left

Herregud. Nu är det bara två (!!) veckor kvar tills jag åker. Om två veckor så befinner jag mig återigen i underbara New York (eller New Jersey i alla fall) för en förberedelsekurs. Om två veckor så startar hela äventyret och helt ärligt så är det fortfarande väldigt overkligt. 
 
Jag har nu i alla fall köpt en ny resväska. En stor så jag ska kunna få med mig allt utan att behöva ta två väskor osv. Jag har köpt andra nödvändiga saker också, och bitarna börjar falla på plats. Jag har skickat in alla papper för mitt internationella körkort som i alla fall borde dyka upp nästa vecka. Hur vida jag behöver ta ett körkort i USA sen vet jag inte riktigt. Det beror på delstat och bilförsäkringsföretag. Så vi får se om jag klarar mig på det jag skickar efter här i Sverige. 
 
Alla presenter är inköpta och färdiga. De ska bara slås in. Jag börjar även jobba idag. Så jag ska jobba denna veckan och nästa vecka. Jag ska lära upp min syster så hon kan ta efter, men också jobba för henne när hon är på semester nästa vecka. 
 
Jag ska försöka stå ut. Snart är det dags.